Natuurkamperen op De Hoogte

Natuurkamperen en Trekkershutten

Natuurcamping De Hoogte was ooit een ‘kampeerpaspoortterrein’ waar je examen voor het kamperen kon doen. Ook op De Hoogte gold het motto; Kamperen moet je leren. De ANWB startte in 1942 met het organiseren van kampeercursussen onder leiding van ANWB-mentoren. Pas wanneer je een ANWB-oefenkamp succesvol had afgerond, verdiende je een zogenaamd kampeerpaspoort. Het kamperen gebeurde op aangewezen kampeerterreinen, zo ook op de Paspoortvelden op de De Hoogte, vandaar deze nog steeds aanwezige veldnamen. Eind jaren zestig kon ook het kamperen niet ontsnappen aan de anti-autoritaire tijdgeest. De meerderheid van de kampeerders had geen behoefte meer aan een opvoedende kampeercursus en in 1974 is het kampeerpaspoort afgeschaft. Tegenwoordig zijn veel van deze oude kampeerpaspoortterreinen opgenomen in een stichting, namelijk Stichting Natuurkampeerterreinen. Deze stichting heeft richtlijnen die ervoor zorgt dat de terreinen zich bevinden in de mooiste landschappen, ver van alle drukte. U kunt er altijd zeker van zijn dat iedere kampeerder een ruime plek krijgt. Juist die extra ruimte geeft meer rust en privacy. Zelfs in de piekperioden tijdens de vakanties, wordt er alles aan gedaan om alle gasten zoveel mogelijk ruimte te bieden. Natuurkampeerders zijn over het algemeen rustzoekers. Daarom zult u bij ons geen last hebben van rumoerige speeltuinen, kantines, radio’s of auto’s op het terrein. Soms ziet u letterlijk door de bomen het Natuurkampeerterrein niet meer! Op ons reguliere kampeerterrein heerst overigens dezelfde sfeer en ruimte. 

Sinds 2016 zijn de Paspoortvelden op De Hoogte als het ware weer 'opnieuw' aangesloten als Kampeerpaspoortterreinen bij Stichting Natuurkamperen. Voor het kamperen op deze velden heeft u een kampeerkaart nodig. Tegenwoordig hoeft u geen kampeercursus meer te volgen, maar kunt u de kampeerkaart of te wel het Groene boekje gewoon aanschaffen bij ons in de receptie of via de website van Natuurkampeerterreinen. Als houder van een kampeerkaart mag u op kampeerplekken staan waar de ‘gewone’ kampeerder niet mogen kamperen. Deze kaart kost u € 15,95 per jaar en garandeert u van natuurrijke campings. Er zijn natuurkampeerterrein verspreid over heel Nederland, België en Frankrijk. U kunt hier uw natuurkampeerplek reserveren.

Als natuurkampeerder kunt u gebruik maken van alle faciliteiten op het reguliere kampeerterrein, zoals; zwemven, WiFi, winkeltje, recreatieruimte, etc.  Voor prijzen voor een natuurkampeerplaats zie tarieven.

Op ons terrein staan twee trekkershutten, in de standaard uitvoering. Hoe ziet de trekkershut er uit en wat moet je allemaal meenemen voor een standaard trekkershut vindt u hier. U kunt deze trekkershutten reserveren via de website. 

                                        TrekkershuttenDoorkijkje Paspoort kraan