Oom Hein en Tante Hennie

In 1948 zijn Opa en Oma getrouwd en op de ‘Heuvel’ gaan wonen. Om inkomsten te verkrijgen zijn ze o.a. met kamperen begonnen in 1948. Het bijzondere hiervan is dat ze juist bewust hebben gekozen voor een kampeerterrein en niet zoals de meeste kampeerterreinen destijds bij toeval zijn ontstaan.

Oom Hein/ Opa ondernam van alles om het terrein om te toveren naar een fijne kampeerplek. Daarbij kreeg hij veel hulp van vaste campinggasten, die groep was inmiddels flink gegroeid. Af en toe ging er hier en daar wel wat mis met opbouwen en was het eind resultaat niet helemaal geslaagd en dan was zijn standaard uitspraak; ‘het is niet helemaal gelukt, maar we hebben in ieder geval wel een leuke dag gehad’ . Met een big smile :) op z’n gezicht. Ook Tante Hennie/ Oma legde haar hart en ziel in het bedrijf met het schoonmaken van de huisjes die zij verhuurde in die tijd en een gezellig praatje met de campinggasten op z'n tijd. En als Oom Hein thuis kwam stond het eten weer klaar. Na acht uur 's avonds zat opa uit te rusten en zwaaide oma de scepter. En O wee pas maar op ;)

In 1978 namen Hein Kamp en Hanneke Postma- Kamp, broer en zus, het bedrijf over. Hanneke nam wat huisjes over en Hein het kampeergedeelte, de stacaravans en ook een aantal huisjes. 1993 kwam Carla bij Hein wonen en hielp hem mee met het verhuren van kampeerplaatsen en allerlei ander klussen die bij een kampeerbedrijf horen. Zij hebben de camping een stukje gemoderniseerd. In 2000 lieten Hein en Carla een nieuw groot washok neerzetten met alle gemakken voorzien. Dit washok voldoet nu nog steeds er goed. In 2000 werd het oude recreatieruimte ARSIS omgeruild voor een groter en beter recreatieruimte, opnieuw ARSIS genoemd. Dit betekent; de kunst is lang, het leven is kort (Ars Longa, Vita Brevis). En een flinke klus was de riolering aanleggen op de gehele camping van 36 hectare, ook dit heeft Hein gedaan in de tijd dat hij de camping beheerde.

Hein en Hanneke zijn de oom en moeder van Martijn, het is dus nu een echt familiebedrijf! Want in 2015 namen wij, Martijn en Rosalie, dit prachtige kampeerbedrijf over. We pasten de naam aan naar Natuurcamping De Hoogte, bouwden een receptie en een nieuwe website. Sinds 2016 zijn de Paspoortvelden aangesloten bij Stichting Natuurkamperen. Voor deze velden heeft u een kampeerkaart nodig zie voor verdere informatie Natuurkamperen op De Hoogte.

Geschiedenis